VGS Advies

Startpagina | Downloads | Zoeken | Adresgegevens | Kontakt

GSM Gateway

ATEUS GSM ISDN Gateway

Belangrijkste feit: met een GSM Gateway zijn besparingen van 60% tot 85% mogelijk op belkosten naar GSM. Bellen van de zaak naar mobiele nummers kost tegenwoordig minimaal € 0,16 per minuut. Met een GSM Gateway wordt er echter ongemerkt en zonder extra handelingen gebeld via deze gateway die aan de telefooncentrale is gekoppeld.Bellen naar 06-mobiele nummer worden dus niet langer afgerekend tegen het normale vaste tarief maar afhankelijk van het gekozen GSM abonnement al vanaf € 0,055.

De GSM Gateway kan zo ingesteld worden dat per GSM module het aantal vrije belminuten kan worden ingevuld. Zodra de belminuten van de ene module op zijn zal de andere GSM module als eerste worden gebruikt voor de uitgaande telefoontjes naaar mobiele nummers.

Als extra mogelijkheid om kosten te besparen biedt de ATEUS GSM ISDN Gateway ook de voorziening om te besparen op telefoontjes van de buitendienstmedewerkers die met hun mobieltje naar de zaak bellen. In plaats van het normale vaste nummer van kantoor kiezen ze het GSM nummer van de Gateway. Afhankelijke van de instelling komen ze dan direct uit op het hoofdnummer of ze kiezen tijdens het horen van de meldtekst direct het interne telefoonnummer van de persoon die ze willen spreken. Op deze manier komen de hogere kosten van GSM naar VAST niet op de telefoonrekening van de buitendienstmedewerker maar de slechts de kosten voor het goedkopere GSM naar GSM tarief.

De meeste GSM providers bieden nu tegen een maandelijks bedrag van 5 euro per gsm toestel onderling gratis te bellen aan. Hierdoor is het dus mogelijk om gratis naar kantoor te bellen door niet het vaste nummer te bellen maar het 06 nummer van de gateway.

De investering van een GSM Gateway is laag, zeker in verhouding met de besparingen. Niet alleen voor grote bedrijven maar ook voor het MKB.