VGS Advies

Startpagina | Downloads | Zoeken | Adresgegevens | Kontakt

AntiSpam

Barracuda Spam Firewall

E-mail is niet meer weg te denken uit de wereld van internationale, zakelijke communicatie.

Helaas dreigt onder het voortdurende risico van virusaanvallen en de alsmaar toenemende stroom van spam e-mail langzaam maar zeker een groot deel van zijn efficiëntie te verliezen. Volgens gegevens van de Radicati Group, een Amerikaans bedrijf voor marktonderzoek uit Palo Alto, Californië, is het aandeel spam op het totale e-mailverkeer inmiddels al opgelopen tot 45 procent, oftewel 15 miljard spam-berichten per dag.

En daarvoor betaalt het bedrijfsleven de tol. Het doornemen van al die overbodige berichten kost talloze uren aan kostbare productiviteit en daar boven op wordt zwaar geïnvesteerd in bestrijdingstechnologie. Wereldwijd spreken we het nu al over dervingen en kosten van opgeteld 20 miljard dollar per jaar. En dat is nog maar het begin.De verwachting is dat het aantal spam-mails in 2007 gestegen zal zijn tot 50 miljard per dag, met kosten op jaarbasis van 200 miljard dollar. Dat zijn niet alleen onvoorstelbare cijfers, het is ook een totaal onacceptabel vooruitzicht. Hoogste tijd dus om deze wildgroei van spam doelmatig in te dammen.

Dat kan met de Barracuda Spam Firewall, een geïntegreerd hardware- en softwaresysteem dat in effectiviteit voldoet aan de professionele eisen van de grootste multinationals en tegelijkertijd eenvoudig en betaalbaar genoeg is om ook ingezet te worden in midden- en kleinbedrijf.

Krachtig en professioneel

De Barracuda Spam Firewall, ontwikkeld door een team van ervaren netwerkspecialisten, is een oplossing op hoog professioneel niveau. Het systeem ondersteunt 10.000 actieve e-mail- gebruikers en verwerkt 10 miljoen berichten per dag. De architectuur combineert 'open source' virusbeveiliging en spam-blokkering via acht afzonderlijke beschermingslagen. Door deze unieke architectuur worden afzonderlijke e-mails razendsnel gescreend, wat een verwerkingscapaciteit van miljoenen berichten per dag garandeert.

Barracuda antispam proces

Eenvoudig in gebruik.

De Barracuda wordt automatisch up to date gehouden via de Energize Updates. Elk uur wordt contact gemaakt met de Barracuda Central, waar de Barracuda specialisten de laatste definities van virussen en spam ter beschikking hebben gesteld.

Betaalbaar

De Barracuda Spam Firewall is een betaalbare oplossing voor ondernemingen van elk formaat, van groot tot klein. Het is een voordelige en professioneel systeem voor spam-blokkering en antivirusbeveiliging. De prijs is vast en is niet afhankelijk van het aantal geblokkeerde berichten of gebruikers.

Barracuda beoordelingen