VGS Advies

Startpagina | Downloads | Zoeken | Adresgegevens | Kontakt

Authenticatie

Token authenticatie dienst

Bij remote access oplossingen is het toepassen van alleen gebruikersnaam en wachtwoord niet voldoende om de identiteit van een gebruiker vast te stellen. Het ontbreken van fysieke beveiliging in de vorm van de portier of een pasjessysteem kan worden gecompenseerd door de toegang naar het netwerk ook ‘fysiek’ te maken.

De oplossing
Een authenticatiemechanisme met behulp van een zogenaamd token (zie afbeelding linksboven) kan zo'n toegang 'fysiek' maken. Zonder gebruik te maken van het token krijgt de gebruiker geen toegang tot het bedrijfsnetwerk. De werking is zeer eenvoudig.

De werking
Het token is voorgeprogrammeerd met een serienummer, een klok en een algoritme. Dit serienummer is bekend gemaakt aan de VGS Authenticatie Server.
De telewerker identificeert zich op basis van kennis en bezit. De kennis bestaat uit de gebruikersnaam en optioneel een 4 cijferige pincode. Het bezit bestaat uit een token die het unieke wachtwoord zal generen.

Als een telewerker zich aanmeldt op uw Firewall, zal uw Firewall de VGS Authenticatie Server raadplegen om na te gaan of de ingegeven gegevens correct zijn. Het token genereert het wachtwoord middels een algoritme dat uit het serienummer van het token, de tijd en een willekeurig getal bestaat. Dit wachtwoord kan alleen maar door dát token met dát unieke serienummer worden gegenereerd. De gebruiker geeft het wachtwoord in, en als deze juist is, krijgt hij/zij toegang tot uw bedrijfsnetwerk.

De techniek
De VGS Authenticatie Server werkt volgens het RADIUS protocol (poort 1812/183 en/of 1645/1646). Indien uw Firewall dit protocol ondersteunt, wordt een koppeling gemaakt tussen uw Firewall en de VGS Authenticatie Server, waarna u gebruik kunt maken van de token authenticatie dienst van VGS Advies. Klik op het onderstaande figuur voor een grotere weergave van de infrastructuur.
Wij ondersteunen u bij het configureren van uw Firewall zodat deze kan communiceren met onze Authenticatie Server. U kunt er ook voor kiezen om een Firewall volledig door ons te laten leveren. De gehele infrastructuur wordt dan turn-key opgeleverd.
VGS Automatisering biedt verder de VGS Token Authenticatie Portal, waar de gebruiker zelf zijn token kan testen of eventueel zijn pincode kan wijzigen. Hiervoor hoeft u dus niet met onze helpdesk te bellen, maar kunt u het heft in eigen hand nemen.

De voordelen

  • Een zeer robuuste dienst tegen vaste (lage) kosten
  • Geen eenmalige investeringen in kostbare hard- en software
  • Geen installatie, configuratie- en applicatiebeheer
  • Geen installatie van software op de gebruiker zijn werkplek
  • Zeer snelle implementatietijd (vandaag aangevraagd, morgen operationeel!)
  • Geen minimale afname verplichting
  • Absolute zekerheid dat de persoon die toegang krijgt ook daadwerkelijk die persoon is (alle banken die Internet bankieren gebruiken het ook).

De prijs
Omdat deze dienst voor meerdere klanten ingezet wordt, kunnen wij de dienst zeer concurrerend aanbieden. De prijzen zijn ex. BTW en gestaffeld naar aanleiding van het aantal gebruikers dat u wenst aan te sluiten. Zie de onderstaande tabel:

aantal gebruikers

eenmalig

maandelijks

1 tot 5

98,00

14,95

6 tot 10

93,00

14,20

11 tot 20

88,00

13,45

21 tot 30

83,00

12,70

31 tot 50

78,00

11,95

51 tot 100

74,00

11,20

101 of meer

69,00

10,45