VGS Advies

Startpagina | Downloads | Zoeken | Adresgegevens | Kontakt

FonoMail automatische telefoniste

FonoMail 2000

Automatische Telefoniste
met voicemail
Download brochure

De kracht van FonoMail 2000

FonoMail is een compact voice response systeem voor kleine en middelgrote bedrijven dat dienst kan doen als automatische telefoniste, voicemail systeem, wachtrij systeem, informatie op verzoek systeem of een combinatie hiervan.
FonoMail is een stand-alone systeem dat geprogrammeerd en onderhouden kan worden vanaf een PC, lokaal via een seriële kabel of remote via een modem. Met behulp van een grafische applicatiegenerator dat draait onder Windows kan het systeem naar de wens van de gebruikers gewijzigd worden. Fonomail is geoptimaliseerd voor de meest gangbare bedrijfscentrales waarbij onbekende of nieuwe centrales eenvoudig kunnen worden toegevoegd.
Automatische Telefoniste
FonoMail kan ieder telefoontje direct of in de overloopstand beantwoorden. De beller wordt begroet en de mogelijkheid wordt geboden om naar een extensie, afdeling of telefoniste te worden doorverbonden. Wanneer het gekozen toestel of afdeling in gesprek is of de telefoon niet beantwoord wordt kan de beller een boodschap achterlaten in een persoonlijke mailbox of worden doorverbonden met de telefoniste. Tevens kan de beller vanuit een keuzemenu kiezen voor gesproken informatie zoals openingstijden, speciale acties, etc.
Interactieve voicemail
De Fonomail kan ook gebruikt worden als voicemail systeem dat direct is verbonden met de telefooncentrale via zgn. DTMF-integratie. Is een direct gekozen doorkiesnummer in gesprek of wordt het toestel niet aangenomen dan krijgt de beller een persoonlijke boodschap te horen en kan vervolgens een bericht achterlaten. Fonomail kan de mailboxhouder op verschillende manieren waarschuwen: via een lampje op het telefoontoestel, een speciale dial-tone of een periodieke oproep naar het toestel. Fonomail kan ook bellen naar een voorgeprogrammeerd telefoonnummer (bijv. mobiel nummer).
Wachtrij systeem

De Fonomail 48, 68 en 88 hebben een standaard voorziening voor het plaatsen van bellers in een wachtrij. Voor de Fonomail 24 en 44 dient deze voorziening apart te worden aangeschaft. Bellers voor een drukbezette afdeling ( bijv. helpdesk) worden in een wachtrij geplaatst waarbij de langstwachtende als eerste zal worden doorverbonden met een vrije medewerker van de afdeling. Periodiek zullen de wachtende hun positie in de wachtrij te horen krijgen.
Music on hold
De Fonomail kan tevens gebruikt worden als een music on hold systeem. Verschillende muziekstukken en ingesproken berichten kunnen op vooraf ingestelde tijden afgespeeld worden. Deze functie vereist één kanaal op de Fonomail dat gereserveerd blijft voor Music on Hold en aangesloten wordt op de telefooncentrale.
Configuratie programma
Een eenvoudig configuratieprogramma maakt het mogelijk om mailboxen toe te voegen, te verwijderen of de instellingen hiervan te wijzigen. Tevens kan ingesteld worden welke applicatie op welk tijdstip of dag actief moet zijn. Via een seriële kabel dat verbonden wordt met een PC of via remote support wanneer er ook een modem aanwezig is kunnen de instelling naar de Fonomail worden gestuurd.

Grafische applicatiegenerator

Een krachtig grafisch hulpmiddel is beschikbaar om op relatief eenvoudige wijze specifieke applicaties te creëren. Nieuwe applicaties worden gecreëerd door iconen te selecteren die staan voor basisfuncties zoals telefoon opnemen/ophangen, afspelen, doorverbinden, ontvangen van DTMF, etc. Door deze op volgorde in een flowchart te plaatsen kunnen geavanceerde applicaties gecreëerd worden en op de Fonomail in gebruik worden genomen.

Modellen

Fonomail 20 2 kanaals, 1,5 uur spraakopslag, 16 mailboxes
Fonomail 44 4 kanaals, 2 uur spraakopslag 200 mailboxes, incl. modem
Fonomail 48 4 kanaals, 2000 uur spraakopslag, modem, incl. wachtrijmodule
Fonomail 68 6 kanaals, 2000 uur spraakopslag, modem, incl. wachtrijmodule
Fonomail 88 8 kanaals, 2000 uur spraakopslag, modem, incl. wachtrijmodule