VGS Advies

Startpagina | Downloads | Zoeken | Adresgegevens | Kontakt

Firewalltechnologie

Steeds vaker krijgen we te maken met de bedreigingen van het Internet. Keer op keer lezen we weer berichten over nieuwe virussen, wormen en inbraakpogingen.
De eerste Internet verbindingen kwamen via een modem tot stand en waren relatief veilig omdat er nog maar weinig Interngebruikers waren, de verbinding alleen aan was als deze ook werd gebruikt en modemverbindingen traag zijn zodat een inbraak veel tijd kost.

In de huidige technologische wereld heeft bijna iedere Internet gebruiker een permanente en snelle glasvezel aansluiting waarmee hij zelf razendsnel kan surfen, maar ook andere gebruikers makkelijk en snel kunnen inbreken.

Een eerste vorm van bescherming wordt geboden door eenvoudige Internet routers die inkomend verkeer beperken door poorten te blokkeren en verkeer kunnen filteren.

Wat duurdere FireWall systemen zijn daarbij nog in staat de pakketten oppervlakkig te inspecteren.

De huidige inbraak en aanvallen zijn enkel nog te stoppen door Intrusion Prevention Systemen zoals ASQ van StormShield die in staat zijn om alle netwerkverkeer real time te monitoren en alle pakketten grondig te inspecteren. Hierdoor is het mogelijk ook in combinaties van pakketten onregelmatigheden te ontdekken en tijdig aktie te ondernemen. Dit in tegenstelling tot Intrusion Detection Systems die enkel een waarschuwing naar de beheerder sturen, maar verder geen aktie ondernemen.