VGS Advies

Startpagina | Downloads | Zoeken | Adresgegevens | Kontakt

Beschikbaarheid

Redundante verbindingen

Doordat er steeds meer diensten op het Internet worden gebruikt is de afhankelijkheid van dit Internet zeer groot. Als uw Internet verbinding wegvalt staan uw bedrijfsprocessen deels stil.
Door meerdere Internet verbindingen op uw netwerk aan te sluiten kunt u dit probleem ondervangen. De wijze waarop dit wordt geimplementeerd bepaald de flexibiliteit die de oplossing u biedt.

Een recent IDC rapport [970 KB] geeft u meer informatie over de afhankelijkheid van Internet

Failover verbinding

Een tweede Internet verbinding die standby staat wordt ingezet als de hoofdverbinding het begeeft. Er wordt steeds maar een van beide verbindingen gebruikt. Deze benadering geeft u niet extra bandbreedte maar wel een hogere beschikbaarheid.

4G Failover

Bij de 4G failover wordt niet een tweede vaste Internet verbinding gekozen maar een extra verbinding via het mobiele netwerk. Dit heeft als voordeel dat de redundant verbinding over een geheel ander netwerk loopt en niet door bijvoorbeeld graafwerkzaamheden samen met de hoofdverbinding kan uitvallen.

Load Balancing

Het Internet verkeer wordt door een slimme router over 2 of meerdere Internet verbindingen gestuurd. Bij dit soort oplossingen worden ALLE verbindingen gebruikt. Valt een van de verbindingen weg dan zal het verkeer over de overgebleven verbindingen lopen. Door bijvoorbeeld een dure glasvezelverbinding te combineren met een goedkopere ADSL link en daar 4G als derde verbinding aan toe te voegen blijft u nagenoeg altijd beschikbaar en heeft u tevens het voordeel van de extra bandbreedte. De 4G verbinding wordt enkel gebruikt als dit echt noodzekelijk is om de hoge 4G kosten te bepwerken.

VPN Bonding

Veel VPN verbindingen lopen dedicated over 1 Internet lijn. Een tweede (redundant) verbinding is dan geen oplossing om het wegvallen van de eerste lijn op te vangen. Intelligente routers zijn in staat om een VPN over meerdere Internet lijnen heen op te bouwen. Valt er dan 1 lijn weg dan blijft de VPN gewoon in staan. VPN bonding is realiseerbaar over alle vormen van Internet verbindingen. Vaak wordt VPN bonding toegepast om extra bandbreedte naast een hoge beschikbaarheid te realiseren.