SSL VPN

SSL VPN, de andere manier van remote toegang. Beveiligde toegang tot het bedrijfsnetwerk is steeds meer vereist voor bijvoorbeeld toegang tot bestanden of voor het lezen van de email. Ook is het soms gewenst dat business partners of klanten beperkte toegang krijgen tot gegevens.

IPSec VPN vereist altijd dat er op de client PC VPN software wordt geinstalleerd. Dit niet alleen lastig maar soms ook onmogelijk ( denk aan een Internet cafe of een afgeschermde werkplek).

Door hiervoor gebruik te maken van SSL VPN is dit niet meer nodig. Met een simpele webbrowser kan toegang worden verkregen tot het bedrijfsnetwerk.

Bijkomend voordeel is dat met een SSL VPN een veel betere afscherming kan plaatsvinden. Per gebruiker kan worden bepaald tot welke applicaties en bestanden met toegang heeft

Tot nu waren deze oplossingen slechts leverbaar vanaf 25 concurrent gebruikers en tegen behoorlijke kosten. De SSL VPN appliances van Enkoo maken SSL VPN nu ook betaalbaar voor kleinere omgevingen. Het kleinste model is al beschikbaar vanaf 5 concurrent gebruikers.Enkoo Appliance maakt SSL VPN betaalbaar De Enkoo Appliance is leverbaar als settop Appliance of als 19 rack model.

Beide zijn verkrijgbaar vanaf 5 concurrend gebruikers en kunnen worden uitgebreid naar 10 of 25 concurrent gebruikers.

De door Enkoo ondersteunde applicaties & services Remote desktop toegang Door de installatie van de meegeleverde BEAM applicatie op een locale PC kan deze vanaf het Internet worden overgenomen.

Bestandstoegang op Windows, Unix & Linux servers Browse Files op allerlei interne systemen, zowel Windows als Unix of Linux. Overnemen, lokaal op slaan of na wijziging weer op het centrale systeem.

Webapplicaties ( Outlook Web Access) Benader alle interne webapplicatie's waaronder bv Outlook WebAccess.

Email (POP) Connector Lees direct met Outlook uw eigen mailbox.

Secure Applicatie Connector (optioneel) Voor de toegang tot bepaalde client/server en http/https applicaties.

Secure Terminal Service Connector (optioneel) Benader een interne terminal server direct met een Remote desktop client.

Secure Citrix Connector (optioneel) Benader een interne Citrix server direct met een Citrix client.


VGS Advies (C) 2004 - Alle rechten voorbehouden

Pagina afdrukken