IP VPN

Het koppelen van lokale netwerken met IP VPN

Met IP VPN krijgt u een snelle en betrouwbare verbinding tussen de verschillende lokale netwerken van uw vestigingen of filialen dan wel thuiswerkers.
Een Virtual Private Network (VPN) verbindt lokale bedrijfsnetwerken met elkaar tot één communicatienetwerk. Het gaat daarbij niet alleen om spraak en dataverkeer, maar ook om e-mail en het gebruik van belangrijke centrale systemen. Snelheid, betrouwbaarheid en kostenbeheersing zijn daarbij van doorslaggevende betekenis. Een uiterst flexibele oplossing, die u altijd gemakkelijk kunt uitbreiden door nieuwe vestigingen of gebruikers toe te voegen aan uw netwerk.

Technische Specificaties IP VPN


Geschikt voor organisaties met meer dan 2 vestigingen
Toegangstechniek ADSL/SDSL
Capaciteit 128 Kbps t/m 155 Mbps
Customer Service 24 uur per dag, 7 dagen per week
Router Cisco Systems: 800, 1700, 2600 en 7200 series
Back-up ISDN
Beschikbaarheid 99,5% / 99,9%
QoS
Interface Ethernet en Gigabit Ethernet
IP-adressen private of public
Volledig verzorgd

Diverse locaties kunnen efficiënt en transparant met elkaar verbonden en flexibel opgewaardeerd worden. Met IP VPN op basis van MPLS (Multi Protocol Label Switching) kunt u de communicatie tussen verschillende vestigingen van uw organisatie verbeteren en aanzienlijke besparingen realiseren. U kunt vrijblijvend de IP VPN kostenberekening invullen om een indicatie van de kosten voor uw organisatie te krijgen.

Naast IP VPN biedt Versatel ook twee andere VPN varianten: Internet VPN en Office VPN. Internet VPN is een uitstekende VPN oplossing indien u thuis- en telewerken mogelijk wil maken over elke aansluitmethode tot het internet. Office VPN biedt de mogelijkheid om uw thuiswerkers op een betrouwbare en voordelige wijze in te laten bellen op uw bedrijfsnetwerk.


Eén geïntegreerd netwerk waarin al uw vestigingen zijn opgenomen
Betrouwbare hoge kwaliteit ATM verbindingen
Variabele capaciteit per locatie
Afgescheiden van Internet dus veilig
Quality of Service
Service Levels
Centrale systemen
Lagere kosten voor beheer
Zorgvuldige implementatie

Wat is IP VPN?

IP VPN is bedoeld voor organisaties die hun (regionale) vestigingen onderling wensen te koppelen. Door vestigingen aan elkaar te koppelen wordt er een bedrijfsnetwerk gecreëerd. Als dit gebeurt over een netwerk dat eveneens gebruikt wordt door andere klanten van Versatel is er sprake van een Virtual Private Network (VPN).

Dit VPN vormt een besloten datacommunicatieoplossing waarmee alle medewerkers betrouwbaar, snel en gemakkelijk gebruik kunnen maken van alle toepassingen en beschikbare gegevens op de centrale bedrijsservers.

IP VPN verbindt de lokale netwerken van uw vestigingen aan elkaar tot één datacommunicatienetwerk. Internet Protocol (IP) is voor IP VPN het standaard communicatieprotocol. IP wordt algemeen beschouwd als het platform voor integratie van spraak, data en video. Iedere vestiging wordt door middel van een local accesslijn gekoppeld met het IP Netwerk van Versatel. Dit kan met ADSL, SDSL, huurlijnen of een glasvezelverbinding. Hierdoor kunnen de verschillende vestigingen, onafhankelijk van elkaar, onderling en met de buitenwereld communiceren. Snelheid, betrouwbaarheid en kostenbeheersing zijn daarbij van doorslaggevende betekenis. Het koppelen van meerdere vestigingen moet probleemloos en veilig verlopen.

Het virtuele karakter van het Virtual Private Network komt voort uit de gedeelde onderliggende infrastructuur. De glasvezels in het IP-netwerk van Versatel worden gebruikt om al het verkeer van de klanten van Versatel over te vervoeren. De lijnen worden niet alleen voor u gereserveerd. Dat was wel zo met een leased lines netwerk uit vroegere jaren. De privacy wordt gegarandeerd door middel van protocollen in de routers in het IP-netwerk. Deze zorgen ervoor dat het verkeer van u nooit bij iemand anders terecht kan komen dan voor wie het bestemd is. Zodoende heeft u virtueel een privé netwerk.

IP VPN toepassingen

Met IP VPN kunt u op alle vestigingen toepassingen zoals kantoorautomatisering, groupware, browsers en e-mail gebruiken op basis van één en hetzelfde bedrijfsnetwerk. Bijvoorbeeld kantoortoepassingen als MS Exchange/Outlook, Microsoft Office, bestandsbenadering tussen vestigingen, ERP en CRM-applicaties, supply chain management toepassingen, intranettoepassingen en real-time applicaties zoals spraak (Voice over IP) en videoconferencing. U kunt ook nog kiezen voor een beveiligde koppeling met het internet.


VGS Advies (C) 2004 - Alle rechten voorbehouden

Pagina afdrukken